Manskören Harmoni - En fyrstämmig manskör i Lidköping

Manskören Harmoni i Lidköping är en fyrstämmig manskör, som bildades 1936. Då kallades den Arbetarnas Manskör och rekryterade främst sina medlemmar från LMV och Rörstands. Våra stämmor är uppifrån och ner: 1.e tenor, 2:e tenor, 1:e bas och 2:e bas. Kören leds från och med höstterminen 2019 av den mycket meriterade Lars Hernqvist från Göteborg. Vårterminen 2023 kommer en del övningar att ledas av Johan Sundström

Vår repertoar har mycket vida gränser. Vi sjunger verk ur den gamla manskörsrepertoaren, men också visor, gospel, shanties, jazz, skämtsamma sånger m.m.

Varför skall man sjunga i en manskör??? Jo!!! Man utvecklar en förmåga i trivsamt sällskap! Man lever längre om man sjunger i kör! Och man blir en gladare och mer harmonisk människa. En övningskväll med Manskören Harmoni gör oss till bättre karlar helt enkelt. Fråga våra fruar om du inte tror oss! Vill du bli en av oss? Vi söker föryngring av både sångarna och repertoaren. Tycker du det är kul att sjunga, så ta kontakt med oss vet jag! Kontaktuppgifter längst ner på sidan.

(Bilden nedan Ulf Fabiansson)

 

 

Kommande Verksamhet

Ett arrangemang kvar under vårterminen 2023, nämligen ett framträdande med Västgötasånger på DINA-scenen lördag 3 juni, då ihop med sångare från andra manskörer i Västergötland och några musiker.
Höstterminen är satt att  börja måndag 4 september kl 19.00. Då byter vi också både dirigent och övningslokal. Johan Sundström tar över kören och vi övar som förr om åren i Musikskolans Kylandersal.
Vi ser gärna, att nya sångare ansluter till vårt härliga gäng!